glas water

Wat blijft er dan nog over? Water met een smaakje, dus! Door je water op smaak te brengen met fruit en kruiden wordt het niet snel saai – je kunt immers eindeloos blijven variëren – en voorkom je ook dat je in de hitte plotseling onnodig veel suiker binnen krijgt. Je kunt vaak een flinke portie tegelijk maken en die in een afgesloten fles of pot in de koelkast zetten, zodat de smaken echt goed kunnen intrekken.

Zo kun je het wel een paar dagen bewaren. Aan de andere kant, het is natuurlijk het lekkerst om iedere dag nieuw water – met een ander smaakje – te maken! Dan krijg je ook nog eens diverse gezonde voedingsstoffen binnen. Nog geen inspiratie voor je nieuwe zomerdrankjes? We geven je hier alvast tien heerlijke suggesties!

1. Munt en limoen

Een klassieker, natuurlijk, maar daarmee zeker niet minder lekker! Heerlijk fris, met een klein zuur randje.

2. Aardbei, basilicum en citroen

Aardbei en basilicum vormen een verrassend goede combinatie die door steeds meer mensen ontdekt wordt. Met de frisheid van de citroen erbij ideaal voor een zomerse smaak!

3. Sinaasappel en bosbes

Als je de bosvruchten een beetje kneust voor je in het water legt, geven ze hun smaak beter af. Let op: je kunt dit water dan niet heel lang bewaren, dan worden ze papperig.

4. Lavendel en bosbes

Lavendel heeft niet alleen een heerlijke geur, het geeft ook een fantastische zachte smaak af. De combinatie met bosbessen is subtiel zoetig en ontzettend zomers.

5. Gember en citroen

De kruidige smaak van gember wordt het beste door het water opgenomen als je warm water gebruikt, dat je vervolgens af laat koelen.

6. Verschillende citrusvruchten

Combinaties van stukjes limoen, citroen, grapefruit en sinaasappel smaken niet alleen heerlijk fruitig, ze zien er ook nog eens prachtig kleurrijk uit op een feestelijk gedekte tafel bij de barbecue!

7. Groene thee met gember en citroen

Thee zetten kan ook met koud water! De smaak heeft dan wat meer tijd nodig om in te trekken, maar je krijgt een heerlijk zacht drankje dat door de gember en citroen lekker fris blijft.

8. Tijm en citroen

Tijm wordt vaak over het hoofd gezien door mensen die water met een smaakje maken, maar probeer het eens – de kruidige geur roept direct beelden van Franse kruidentuinen in je op.

9. Frambozen, rozenwater en vanille

Een paar druppels rozenwater geven de toch al fantastische smaakcombinatie van frambozen en vanille nét dat beetje extra. Puur genieten!

10. Tropische vruchten

Mango, papaya en ananas zijn een paar van de vruchten die je uitstekend kunt gebruiken voor tropisch getint water met een smaakje. Extra fris met een paar gekneusde blaadjes munt!


bron: droge spieren

Wil jij elke week een lekker recept? Meld je aan voor de informatiebrief!
Producten waar je misschien in geïnteresseerd bent

Vind je mijn blog leuk? Klik op de deelknop hieronder!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!