
Ingrediënten
- 2 kipkarbonades (bovenpoot zonder vel)
- peper, gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ kippenbouillontablet met minder zout
- 2 takjes rozemarijn of tijm
- 3 aardappelen
- 1 prei
- 1 flinke winterwortel
- 3 stengels bleekselderij
- 2 volkoren boterhammen
- 5 takjes peterselie
Bereiding
- Bestrooi de kipkarbonades met peper en paprikapoeder.
- Bak de kip in de hete margarine bruin.
- Voeg 500 ml water met het stuk bouillontablet en de rozemarijn toe en kook de kip 10 minuten.
- Maak de aardappelen en de groente schoon.
- Snijd de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
- Doe de aardappelen en de groente in de bouillon en kook alles in 15 minuten gaar.
- Rooster het brood en snijd het in repen.
- Was de peterselie en knip het klein.
- Strooi de peterselie over de waterzooi en geef de repen brood erbij.