fbpx

Your Silhouette

Logo de kracht van voeding

Home

Ingrediënten

  • 2 kipkarbonades (bovenpoot zonder vel)
  • peper, gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ½ kippenbouillontablet met minder zout
  • 2 takjes rozemarijn of tijm
  • 3 aardappelen
  • 1 prei
  • 1 flinke winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 volkoren boterhammen
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  1. Bestrooi de kipkarbonades met peper en paprikapoeder.
  2. Bak de kip in de hete margarine bruin. 
  3. Voeg 500 ml water met het stuk bouillontablet en de rozemarijn toe en kook de kip 10 minuten.
  4. Maak de aardappelen en de groente schoon.
  5. Snijd de aardappelen in blokjes, de prei in ringen, de wortel in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  6. Doe de aardappelen en de groente in de bouillon en kook alles in 15 minuten gaar.
  7. Rooster het brood en snijd het in repen.
  8. Was de peterselie en knip het klein. 
  9. Strooi de peterselie over de waterzooi en geef de repen brood erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *