Bundel Trio De Eetlijn abonnement

De EetLijn Supplementen Trio bestaat uit 3 verschillende producten, te weten Omega 3, Dubbel M en Aminozuren Complex.

10% korting elke maand!

143,87 / maand

Op voorraad

Beschrijving

De EetLijn Supplementen Trio bestaat uit 3 verschillende producten, te weten Omega 3, Dubbel M en Aminozuren Complex.

 • De EetLijn Omega 3 
 • De EetLijn Dubbel M
 • Het Aminozuren Complex van De EetLijn

Wat is omega 3?

Omega 3 vetzuren zijn vetzuren en die we hard hard nodig hebben voor onze gezondheid. Als er één stof is waar we een tekort aan kunnen hebben, dan is het wel omega 3. Met name onze hersenen die opgebouwd zijn uit vetzuren schreeuwen om extra omega 3. Dat heeft alles te maken met de laaggradige ontstekingen waar we allemaal mee te maken hebben. Die laaggradige ontstekingen komen vaak voor in het perifere gebied (het gebied tussen mond en ko……). Het lichaam is altijd druk om die ontstekingen op te ruimen en heeft daardoor geen energie meer over voor de bovenkamer. Die arme hersenen zijn altijd het kind van de rekening met als gevolg……

 Wat zijn de gevolgen dan?

Als de hersenen te weinig energie krijgen, omdat alle energie uitgaat naar het opruimen van de ontstekingen, kunnen er allerlei problemen ontstaan o.a. concentratieproblemen en vergeetachtigheid. Maar dat is nog in het gunstigste geval. Als we er niets aan doen en we blijven rommel (sorry) naar binnen werken en we blijven last houden van die laaggradige ontstekingen, en de hersenen blijven maar stoffen tekort komen, kunnen die tekorten uiteindelijk leiden tot ernstigere vormen van hersendegeneratie zoals Alzheimer en M.S., Parkinson en nog méér typische ziektebeelden die allemaal te maken kunnen hebben met een tekort aan voeding voor de hersenen. Het zijn hele boude uitspraken, dat besef ik heel goed. Toch neem ik er geen woord van terug.

Omega 3 en verharding van de celwand celwand

Wat ook een gevolg kan zijn van een tekort aan Omega 3 is een verharding van de celwanden en van de aderen. De celwand is opgebouwd uit een dubbele keten van vetzuren en om de celwand mooi soepel en doorlaatbaar te houden, zijn er extra vetzuren nodig. Dit om de opname van voedingsstoffen in de cellen beter te maken. De voeding die in de cel komt, wordt in de cel in allerlei kleine chemische fabriekjes omgezet in energie. Daar komen afvalstoffen bij vrij en die moeten er weer uit. Je kunt je voorstellen dat als de celwand gaat verharden doordat we te weinig vetzuren binnenkrijgen, dat er geen voedingsstoffen ín de cel kunnen en de afvalstoffen kunnen er niet uit. Met als gevolg een tekort aan goede stoffen en een ophoping van afvalstoffen in de cel waardoor er verzuring optreedt. En die verzuring kan uiteindelijk resulteren in de bovengenoemde hersenziektes. Maar ook gewrichtsklachten zoals reuma en artritis kunnen het gevolg zijn van verzuring. En vetopslag, fibromyalgie en nog veel andere klachten. Tijd dus om de balans eens op te maken en het lichaam extra omega 3 te geven.

Dan eet ik wat vaker een visje

Dat is super, dat doe je heel goed. Eet vaker een visje. Maar……ook daar heb ik wel wat bedenkingen bij. Je zult wel zeggen: “Jij hebt altijd wat”…🙈  En ja, dat klopt. Ik heb áltijd wat. Ik heb een vraag aan jou. Eet je wel eens Tilapia filet? Pangasius? Victoriabaars? Die grote mooie witte vissen die zo lekker goedkoop zijn? Weet je dat Tilapia gekweekt wordt in afvalwater van kerncentrales? En dat veel zeeën niet meer schoon zijn en dus de vis ook niet meer? Dat die bomvol zitten met kwik, PAK’s en PCB’s? Allemaal afvalstoffen die we binnenkrijgen door het eten van vis? Het is echt een grote uitdaging om uit mooie schone gezonde vette vis je vetzuren te halen. Het is zelfs bijna onmogelijk.

 Moet je dan stoppen met het eten van vis?

Nee, natuurlijk niet. Je hebt het nodig. Maar als je goede gezonde vis wilt eten, neem dan in íeder geval regelmatig vette vis én kies wat vaker voor de kleinste visjes die aan het begin van de voedselketen staan, o.a. ansjovisjes of sardientjes. En let er ook op waar de vis vandaan komt en of het duurzame visvangst is. Dat staat tegenwoordig altijd op de verpakking vermeld. En bij verse vis kun je er naar vragen bij je visboer.  Maar je kunt nooit via het eten van vis voldoende omega 3 binnenkrijgen om alle klachten hiervoor omschreven te voorkomen en/of te verbeteren. Daar is heel wat méér voor nodig dan het 2 à 3 x per week eten van vis. Als je vis eet, kies dan vaker voor vette vis, maar dan nóg……

Omega 3 in de vorm van een supplement

Er moet dus extra Omega 3 gesuppleerd worden? Ja zeker. Dat is een must als je gezondheid je lief is. In het programma adviseren we 2 stuks per dag en wist je dat dat het minimum van het minimum is om gezond te blijven? Tijdens mijn opleiding orthomoleculaire geneeskunde krijg ik er wel 6 tot 8 geadviseerd. Dat vind ik zelf een brug te ver gaan, vooral omdat De EetLijn omega 3 zeer goed opgenomen wordt en dan moet 2 per dag wel voldoende zijn. En of je nou in het programma van De EetLijn zit of niet… iederéén zou zijn hele leven dagelijks 2 omega 3 moeten blijven gebruiken.

Wat is er bijzonder aan De EetLijn Omega 3?

Om te beginnen levert De EetLijn een omega die alléén omega 3 bevat. Er zijn mensen die gebruiken omega 3, 6 en 9. Maar weet je dat we omega 6 en 9 al ruim voldoende binnenkrijgen via onze voeding? Dat er al een disbalans is? En dat als je teveel omega 6 binnenkrijgt, je juist weer meer méér kans hebt op laaggradige ontstekingen?Dus écht alléén omega 3 bijvoeden. Daarnaast is de totoxwaarde heel belangrijk. De totoxwaarde is de totale oxidatiewaarde. Een goede omega 3 mag een totoxwaarde hebben van maximaal 23. Hoe lager de totoxwaarde hoe zuiverder de omega 3 en hoe minder last je hebt van oxidatie van de omega wanneer het eenmaal in je lichaam zit. De EetLijn Omega 3 heeft een totoxwaarde van 7. Dat is extreem laag en zal je niet vaak in andere soorten omega 3 vinden.  Daarnaast bevat De EetLijn Omega 3 ook nog eens vitamine E en vitamine D3. Een zuiverdere Omega 3 dan die van De EetLijn zal je niet snel tegenkomen, óf….de prijs zal wellicht het dubbele zijn.

Ik heb er een nasmaak van. Hoe komt dat?

Het gebeurt regelmatig dat mensen mij zeggen: Nettie, ik boer hem op en daarom heb ik er maar mínder van ingenomen. Weet je dat dat juist averechts werkt? Weet je waardoor je hem opboert? Dat is een teken dat je er nog steeds een tekort aan hebt. Ik had dat in het begin ook en ben er, op advies, méér van gaan nemen en toen was het opboeren in no time over. Dus proef je hem? Neem er eens een poosje 4 op een dag. Gaat het niet over? Verhoog het maar gerust naar 6. Als het opbouwen minder wordt of wegblijft, kun je weer teruggaan naar 2 per dag en is je tekort opgelost.

Multivitamine

Een goede multi is belangrijk als basis om het lichaam alles te geven wat het nodig heeft. Als het lichaam alle benodigde stoffen binnenkrijgt, kan het oude ballast loslaten en vermindert de drang om te gaan snoepen of verkeerde dingen te eten. Ook al neem je elke dag voldoende groente en fruit, een extra multi kan bijdragen aan het behouden van een optimale gezondheid en energie. De Dubbel M van De EetLijn is een MultiVitamine en Mineralen Complex in een natuurlijke vorm. Het bevat alle noodzakelijke vitamines en mineralen die het lichaam niet zelf aan kan maken in de vorm van een voedingssupplement.

Waaraan moet een goede multi voldoen?

Veel multi’s lijken op elkaar maar een aantal zaken kunnen hét onderscheid maken. Een goede kenner zal het heel snel onderscheiden of een multi goed is of dat het beter kan. Het is vaak niet genoeg om alleen te kijken naar de samenstelling. Soms zijn bepaalde eigenschappen niet goed in een etiket te omschrijven.

Natuurlijke vorm

Wat minstens zo belangrijk is als de samenstelling, is de vorm van de ingrediënten. Hieronder de voordelen van De EetLijn Dubbel M.

 1. De hoog gedoseerde Dubbel M is een product waar vitamines en mineralen in voorkomen in hun best opneembare vorm. Het hoeft niet 100% natuurlijk te zijn als de vorm maar goed door het lichaam herkend wordt en kan worden opgenomen.
 2. Er zijn 2 uitzonderingen en dat zijn vitamine E en bètacaroteen. De vitamine E in de Dubbel M is de natuurlijke vorm, namelijk d-alfatocoferol i.p.v. d,l-tocoferol. De vitamine B die erin zit, is ook een natuurlijke vorm.
 3. Bepaalde vitamines zijn niet metéén actief en moeten worden geactiveerd. Vitamine B12 bijv. moet m.b.v. intrinsieke factor geactiveerd worden. Wanneer de gezondheid niet optimaal is, kan de omzetting niet altijd goed verlopen. Daarom zit er in de Dubbel M een actieve vorm van vitamine B12 in de vorm van methylcobalamine. Deze stof draagt bij aan het goed functioneren van het zenuwstelsel en de hersenen.
 4. Een goede multi bevat het liefst organisch gebonden mineralen omdat die beter opgenomen worden. Bijv. geen zinkoxide maar zinkcitraat. Magnesium is een uitzondering daarop. Je hebt een aantal organisch gebonden vormen van magnesium maar ook niet-organische magnesium kan prima zijn. Van heel hoog gedoseerde magnesium kun je het beste een organische vorm gebruiken maar in een lagere dosering zijn andere vormen ook goed in te zetten, als het maar in de darmen uiteenvalt als mineraalionen. Zo is magnesium carbonaat, die in de Dubbel M zit, een heel goed oplosbaar magnesiumzout. De uitgeengevallen mineraalionen worden dan evenredig met de voeding en de andere mineralen door de darmen opgenomen. De reden dat we niet gekozen hebben voor magnesiumcitraat is omdat die veel meer ruimte inneemt in een tablet en een tablet daardoor moeilijker in te nemen is. Je kunt beter geen magnesiumoxide nemen omdat dat, doordat het lichaam het niet goed op kan nemen, darmirritatie en diarree kan veroorzaken.
 5. Er zijn veel multi’s die géén boor (borium) bevatten. Boor is een spoorelement en belangrijk voor gezonde botten en gewrichten. Daarnaast is borium betrokken bij de energiestofwisseling. Ook speelt het een rol bij het vetmetabolisme, de afweer en hersenfunctie en ondersteunt borium de aanmaak van geslachtshormonen en vitamine D.
 6. Ook is vitamine K in een multi belangrijk omdat die een belangrijke rol speelt bij de bloedstolling en bij de aanmaak van botten. Volwassenen die langdurig antibiotica gebruiken kunnen vitamine K-tekorten krijgen, met mogelijk een vertraagde bloedstolling tot gevolg. In de praktijk komt een teveel van deze vitamine niet voor, en levert voor zover bekend ook geen schadelijke effecten op. Mensen die bloedverdunners of antistollingsmiddelen gebruiken, moeten wel oppassen met vitamine K-pillen met meer dan 100 microgram vitamine K. De Dubbel M bevat per dagdosering 25 mcg vitamine K dus absoluut binnen de veilige norm.
 7. Een goede multi bevat complexen. In de natuur komt een vitamine zelden alleen voor. Een sinaasappel bevat vitamine C met bioflavonoïden. Die hebben een beschermende en aanvullende werking waardoor de ingrediënten beter opgenomen worden en beter hun werk kunnen doen. Daarom bevat de Dubbel M bioflavonoïden uit citrus.
 8. Een goede multi heeft zo weinig mogelijk hulpstoffen en toevoegingen die ongewenste bijwerkingen kunnen hebben. Veel voorkomende hulpstoffen zijn talk, lactose, ijzeroxide, suikers, zoetstoffen, zetmelen en kunstmatige kleur-, geur en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Het enige wat je nodig hebt, is een product dat ervoor zorgt dat er van de ingrediënten een tablet gevormd kan worden.

Aminozuren

Aminozuren zijn onderdelen van eiwitten. Zie de aminozuren als legosteentjes en de eiwitten als het kasteel. Een goed Aminozuren Complex bevat 9 essentiële aminozuren. Dat is hard nodig want het is echt een uitdaging om uit voeding álle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Pas als je álle essentiële aminozuren in de juiste verhouding binnenkrijgt, kan je lichaam de niet essentiële aminozuren zelf aanmaken. Je zou dus zeggen dat wanneer je de essentiële aminozuren binnenkrijgt, dat het dan okay is. Maar als het lichaam niet optimaal gezond is en het is niet goed in staat om de niet-essentiële aminozuren zelf aan te maken, heb je een uitdaging. Dat is de reden dat wij bij het maken van dit Aminozuren Complex ervoor gekozen hebben om ook niet-essentiële aminozuren, die het lichaam eigenlijk zelf aan kan maken, er toch vast in te stoppen. Gewoon voor de zekerheid.  En omdat je eiwitten niet kunt opslaan en elke dag in de juiste balans aan moet vullen.

Werkingen van het Aminozuren Complex van De EetLijn

Het Aminozurencomplex heeft veel voordelen voor onze gezondheid, o.a.

 • Het kan, indien nodig, het op een gezonde manier afvallen ondersteunen.
 • Vermindering van hongergevoel. Het verlangen naar suiker wordt 60% minder door het gebruikt van dit Aminozurencomplex.
 • Het draagt bij aan een mooie huid en aan het voorkomen van huidoverschot bij veel gewichtsafname.
 • Aminozuren zorgen ervoor dat we vet afbreken en spieren opbouwen.
 • Het reguleert de hormoonhuishouding en kan ondersteunen bij overgangsklachten vanwege de lysine en arginine die erin zitten.
 • Voor stevige botten en gewrichten.
 • Het reguleert de waterhuishouding.
 • Regelt je stemming, welbehagen; kan er voor zorgen voor dat je beter in je vel zit.
 • Het draagt bij aan een betere nachtrust.
 • Aminozuren spelen een rol bij onze cellen, weefsels en spieren.
 • Het kan de bloedvaten ondersteunen.
 • Helpt bij wondgenezing/huidherstel.
 • Voor meer energie bij geestelijke en lichamelijke stress.
 • De stofwisselingsprocessen worden bevorderd en draagt bij aan buikvetverbranding (ketose).
 • Voor beter herstel bij ziekte en/of operaties.

Tryptofaan voor meer geluk en een betere nachtrust

Eén van de essentiële aminozuren is tryptofaan. Tryptofaan is een stofje wat in je lichaam omgezet wordt in serotonine, het gelukshormoon. Nadat ons lichaam de tryptofaan heeft omgezet in serotonine, wordt het stofje verder omgezet in melatonine. Met andere woorden, we hebben tryptofaan nodig als voorstofje waaruit ons lichaam zélf serotonine en melatonine aan kan maken. Stel je bent een slechte slaper, of je zit niet lekker in je vel, dan kan dat zijn omdat je te weinig tryptofaan binnen krijgt óf dat je lichaam niet in staat is om de tryptofaan om te zetten in serotonine en melatonine.

Vetafbraak

Het Aminozurencomplex speelt ook een hele grote rol bij de vetafbraak. Probeer je voor te stellen dat onze vetreserves zitten opgeslagen in de vetcellen. Die vetreserves zijn een soort van klompjes vet en die kunnen de cel niet uit. Als je gaat lijnen, dus écht lijnen, dan zal je zeker afvallen maar je zult géén vet verliezen. Die klompjes vet kunnen namelijk de cel niet uit. Die blijven lekker zitten waar ze zitten. Die zouden eerst in hele kleine deeltjes ontleed moeten worden waarna ze door de celwand van de vetcel heen kunnen om de vetcel te verlaten en elders in het lichaam afgebroken te worden. Het aminozurencomplex bevat een enzym wat het vet in hele kleine deeltjes afbreekt waardoor ze de cel kunnen verlaten.

Waarom het Aminozuren Complex van De EetLijn?

 • Het is gemaakt van de Canadian Pie, dat zijn gele erwten die groeien op de schone gebieden in Canada, waar nauwelijks sprake is van vervuiling.
 • Het bestaat voor 82,9% uit erwteneiwit waardoor het extreem laag is in koolhydraten.
 • Het is lactosevrij.
 • Glutenvrij
 • Suikervrij
 • Veganistisch
 • GMO-vrij, dus niet genetisch gemanipuleerd.
 • Geen antinutriënten (opnameremmers).
 • Het lost goed op in een beker warme vloeistof.
 • Geen conserveringsmiddelen.
 • Geen synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.

Extra informatie

Trio Eetlijn bundel

Trio Eetlijn bundel

Vergeet niet dit e-boek te downloaden!

Dit boek gaat je helpen met het krijgen van een platte buik d.m.v. voeding!