Glucosamine

Deze speciale formulering bevat glucosaminehydrochloride en het exclusieve acerolakersenconcentraat, een natuurlijke bron van vitamine C en fytovoedingsstoffen.

Glucosamine is een natuurlijke stof, die wordt gewonnen uit schaal- en schelpdieren.

36,75 36,75

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

De werking van glucosamine

Als gewrichten regelmatig zwaar worden belast, beginnen ze slijtage te vertonen en bijgevolg pijn te doen. Op lange termijn gaat men dan spreken van artritis (waarbij het gewricht ontsteekt) en artrose (waarbij het kraakbeen wordt afgebroken). Deze chronische aandoeningen gaan pijn veroorzaken zelfs wanneer het gewricht niet wordt gebruikt. Een groot deel hiervan is te wijten aan de afbraak van collageen, het weefsel in de gewrichten. Hoe minder collageen, hoe dichter de botten tegen elkaar kunnen wrijven en hoe pijnlijker het wordt.

Van glucosamine is aangetoond dat het de afbraak van collageen aanzienlijk vermindert wanneer het op regelmatige basis wordt ingenomen. Preventief kan dit op lange termijn dus heel voordelig zijn. Indien er toch reeds schade zou zijn kan het de pijn verhelpen en in zekere mate het kraakbeen herstellen (afhankelijk van wat de schade al is natuurlijk). Zo wordt voorkomen dat gewrichtspijn jou hindert tijdens de bewegingen en de schade niet erger wordt.

Het niet (meer) tegen elkaar wrijven van botten of gewrichten zorgt ervoor dat je flexibel en mobiel kunt werken, waardoor het bewegingsbereik ook groter wordt. Hoe groter het bewegingsbereik, hoe efficiënter de krachtoefeningen uitgevoerd kunnen worden en hoe groter de spiergroei en –kracht zal zijn.