Kefir

Dit is de gevriesdroogde variant van verse melkkefirkorrels (ook wel yoghurtplantje genoemd). Voordeel is dat dit super gemakkelijk en snel werkt.

5,00 5,00

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Beschrijving

Gebruiksaanwijzing:

Je voegt de inhoud van dit zakje aan een liter gesteriliseerde melk toe (het kan ook in het melkpak zelf), laat het twee dagen op kamertemperatuur staan en je hebt een kant en klare melkkefirdrank.

Voordat je de  melkkefirdrank gaat gebruiken of er iets aan toevoegt, dient je eerst een paar eetlepels van af te nemen voor de volgende bereiding. Daarmee “ent” je de nieuwe melk met de inmiddels geactiveerde bacteriën en gisten uit de eerdere bereiding. Deze 3 eetlepels voeg je dus bij de nieuwe liter gesteriliseerde melk en het proces herhaalt zich, met dat verschil dat je de gefit steeds slechts 1 dag laat fermenteren.

Je kunt dit zo’n 20 tot 30 keer herhalen, dan is het moment gekomen om een nieuw zakje te gebruiken aangezien de smaak en kwaliteit van de bereide melkkefirdrank vanaf dat moment langzaam achteruit gaat.

Wordt het zakje melkkefirferment niet gebruikt? Bewaar het dan in de koelkast. De Kefir bij mij gekocht in de shop is een jaar houdbaar!